البحر الكبير مشــرف
الاوسمه :
عدد المساهمات : 104 تاريخ التسجيل : 21/04/2011 العمر : 43
| موضوع: بريانى فراخ الثلاثاء 26 أبريل - 2:53 | |
| المقادير 3بصل 6فصوص ثوم زنجبيل فريش قطعه صغيره خضرا شبت وبقدونس وكسبره فراخ بالعظم أو مخليه 2كوب أرز زعفران قرنفل وحبهان وورق لوري 1فلفل حار زبادي التجهيز الرز مسلوق لسلق الرز ماء علي النار يوضع الملح والزيت والقرنفل والحبهان وورق اللوي ويغلي ويوضع الارز لمده 10 دقائق ثم يصفي بالمصفاه ماء ساخن ويوضع قليل من الزعفران لتلوين الماء الثوم والزنجبيل ندقهم في الهون تتبيلة الفراخ يوضع علي الفراخ(بهارات مشكله-كسبره-كركم-ملح)تتحمر الفراخ في الزيت الطريقه نحمر البصل في زيت من اللي اتحمر فيه الفراخ ليأخذ نكهة تتبيلة الفراخ ويوضع الثوم والزنجبيل مع التقليب وورق اللوري و 2 قرنفل والطماطم مع التقليب و1فلفل حارمنغير تقطيع والملح و الخضرا و1ونصف معلقه بهارات برياني والفراخ و شويه مايه مع التقليب ومعلقتين كبار زبادي ويوضع الارز كله علي الخلطه تدريجيا من غير تقليب الارز ويمكن ازاله ورق اللوري والحبهان والقرنفل حسب الرغبه ويوضع ماء الزعفران علي الارز بمعلقه لتلوين الارز ليكون عندك ارز ابيض مع برتقالي للتزين نقطع بصل طويل ونحمره في الزيت وده اختياري ونزين بيه الارز ونغطيه ونهدي النار ونتركه ربع ساعه وعند التقديم يوضع الارز ومن فوقه الخلطه ممكن بدل الفراخ جمبري او لحمه
| |
|
المدير Admin
الاوسمه :
عدد المساهمات : 236 تاريخ التسجيل : 02/04/2011
| موضوع: رد: بريانى فراخ الثلاثاء 26 أبريل - 15:12 | |
| مشكـــــــــــور
على الوجبه | |
|