البحر الكبير مشــرف
الاوسمه :
عدد المساهمات : 104 تاريخ التسجيل : 21/04/2011 العمر : 43
| موضوع: البسكويت بالكراميل ؟ الثلاثاء 26 أبريل - 2:56 | |
| باكو بسكويت سادة 90 جرام زبدة سايحة عبوة لبن مكثّف نصف كوب شربات 200 جرام شيكولاتة خام مبشورة 150 جرام كريمة لباني قوالب كيك صغيرة
الطريقة: 1- سخّني الفرن على درجة حرارة متوسّطة.
2- ادهني القوالب الصغيرة بالزبدة.
3- أحضري البسكويت وكسّريه لقطع صغيرة جداً لغاية ما يبقى زي البودرة، وبعد كده اعجنيه مع نصف مقدار الزبدة اللي عندك لغاية ما يبقى عجينة متماسكة.
4- حطّي العجين في القوالب وافرديه بأطراف صوابعك، وبعد كده حطي القوالب في الفرن لمدة 8 دقائق أو لغاية لما العجين يبقى لونه ذهبي.
5- في نفس الوقت أحضري اللبن المكثّف والشربات وباقي مقدار الزبدة، وحطيه في حلة على النار، وقلّبيهم لغاية لما الزبدة تسيح وبكده تكوني عملتي الكراميل.
6- صبّي الكراميل بالتساوي على البسكويت اللي في القوالب الصغيرة، ودخّليه الفرن تاني لمدة 10 دقايق؛ وبعد كده طلعيه وسيبيه لغاية لما يبرد.
7- أحضري الشيكولاتة والكريمة اللباني، وامزجيهم سوا على نار هادية لغاية لما الشيكولاتة تسيح وتمتزج بالكريمة.
8- صبّي الشيكولاتة على البسكويت والكراميل من فوق، وحطيه في الثلاجة لمدة نصف ساعة.
| |
|
المدير Admin
الاوسمه :
عدد المساهمات : 236 تاريخ التسجيل : 02/04/2011
| موضوع: رد: البسكويت بالكراميل ؟ الثلاثاء 26 أبريل - 15:15 | |
| تســــــلم يم يم | |
|
المدير Admin
الاوسمه :
عدد المساهمات : 236 تاريخ التسجيل : 02/04/2011
| موضوع: رد: البسكويت بالكراميل ؟ الثلاثاء 26 أبريل - 15:15 | |
| تســــــلم يم يم | |
|